Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szarlotka z serem"
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 113
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 131
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 306
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 113
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 131
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 306
Składniki
Czas przygotowania 65 minut. Cena jednej porcji 0,80 zł
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Zawijamy w folię, na godzinę dajemy do lodówki.
Twaróg ucieramy z obydwoma rodzajami cukru, mlekiem i jajkami. Dodajemy rodzynki. Jabłka obieramy, wydrążamy gniazda nasienne. Połowę jabłek kroimy w plasterki, resztę ścieramy na tarce. Skrapiamy sokiem z cytryny.
Natłuszczoną formę wylepiamy połową ciasta. Na ciasto wykładamy połowę twarogu, który pokrywamy plasterkami jabłek. Na plasterkach rozsmarowujemy resztę sera, a na ser wykładamy starte jabłka. Z reszty ciasta formujemy wałeczki, z których układamy na cieście kratkę. Pieczemy 50 minut w temperaturze 180oC.
Wartość odżywcza 1 porcji 140 kcal Białko 7,5 g/Tłuszcz 8 g/Węglowodany 27 gŹródło: Rewia