Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste w wykonaniu ciasto, mozemy do niego uzyc np robionego domowego musu pasuje idealnie do tartych jabłek. Polecam
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 576
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 702
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4512
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 576
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 702
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4512
Składniki
Z podanych składników nalezy wyrobic kruche ciasto
Wyrobione ciasto należy schłodzić 30 minut w lodówce i podzielić na dwie części
Jabłka obrać i zetrzec na tarce o dużych oczkach mozna dodac do nich domowego musu z jabłek oraz szczypte cynamonu.
Jedną część ciasta rozwałkować i wyłozyć na blache oraz nakłuwać widelcem, wyłozyć jabłka i wyłożyć drugą część ciasta można zetrzeć na tarce albo rozwałkować ciasto jak kto woli, sposób dowolny.
Tak przygotowane ciasto nakłuwać widelcem i wstawić do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni C. czas 30-45 minut w zależności od piekarnika
Tak wyglada po upieczeniu, jezeli chcemy żeby ciasto było wysokie nalezy wykorzystac większą ilosć jabłek .