Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szarlotka ze złotą kratką z Małopolski"
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 187
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 187
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 91
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2162
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 187
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 187
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 91
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2162
Składniki
Mąkę przesiej z cukrami i proszkiem na stolnicę. Posiekaj z masłem, śmietaną, wbij jajko, zagnieć. Zawiń w folię aluminiową i włóż na 30 min do lodówki.
Następnie podziel na 3 części. Dwoma wylep spód i brzegi natłuszczonej formy o śr. 21-22 cm. Spód nakłuj widelcem i podpiecz na złoto.
Jabłka pokrój, zasyp cukrem w rondlu i uduś do miękkości. Dodaj cynamon. Wyłóż na podpieczony spód, a na wierzchu ułóż kratkę z trzeciej części odłożonego ciasta (rozwałkuj, pokrój na podłużne paski).
Wstaw ponownie do piekarnika na ok. 15-20 min do zrumienienia.Źródło: Świat kobiety