Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki z kurczakiem"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 56
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 56
Składniki
Kawałki bakłażana osól, gdy puszczą sok – osusz. Mięso i warzywa zalej mieszanką soku z cytryny i oleju, doprawioną kolendrą, rozmarynem, czosnkiem, wymieszaj. Odstaw na godzinę do lodówki. Drewniane szpadki szaszłykowe namocz w wodzie przez ok. 10 min, by się nie spaliły w trakcie pieczenia. Rozgrzej grill lub piekarnik.
Nabij kawałki kurczaka oraz warzyw na szpadki (jeśli mięso jest pokrojone w paski, możesz owinąć nimi plastry warzyw), oprósz solą i pieprzem. Piecz przez ok. 20-30 min, obracając, aż mięso będzie miękkie i zrumienione.Źródło: Świat kobiety