Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śląski przepis na orzeźwiający, lekki jak chmurka deser. Nie jestem ze śląska, ale bywając w Katowicach jadłam ten deser i zakochałam się w nim. Wykonanie jest banalne, a efekt zachwycający! Przepis pochodzi z książki "Polska kuchnia regionalna"
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 243
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 893
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1552
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25137
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 243
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 893
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1552
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25137
Składniki
Z tej porcji wychodzą 4 pucharki szpajzy. Cytrynę sparzamy, ścieramy skórkę i wyciskamy z niej sok. Jajka dokładnie myjemy i sparzamy. Ubijamy białka na sztywną pianę (można dodać odrobinę cukru lub szczyptę soli). Żółtka ucieramy z cukrem, aż będą jasne i kremowe. Żelatynę zalewamy wodą, mieszamy i podgrzewamy. Mieszamy do rozpuszczenia. Mieszamy wszystkie składniki i przekładamy do pucharków. Podajemy lekko schłodzone. Można podawać z bitą śmietaną.