Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szparagi z bułką tartą i jajkiem"
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 244
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 334
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 109
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2181
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 244
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 334
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 109
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2181
Składniki
Szparagi umyć, oczyścić, obrać, jeśli skórka jest zdrewniała, odłamać twarde końcówki. Gotować w wodzie z dodatkiem soli, cukru i mleka ok. 7-10 minut (białe 10-15 minut, w zależności od grubości), trzymać w cieple.
Jajka i natkę pietruszki posiekać drobno (kilka listków pietruszki odłożyć do dekoracji). Masło rozpuścić w rondelku, wsypać bułkę tartą, lekko zrumienić, dodać posiekane jajko i natkę pietruszki, chwilę prażyć, polać gorące szparagi. Udekorować listkami pietruszki.
ok. 15 minutŹródło: Twoje Imperium