Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja mała modyfikacja krążącego w internecie przepisu "Leśny mech". Niby mała zmiana, a smak całkowicie inny :)
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 113
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2194
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4036
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 55
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1425
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 113
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2194
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4036
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 55
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1425
Składniki
CIASTO Szpinak rozmrażamy, odsączamy nadmiar wody. Jajka ubijamy z cukrem na pulchną masę. Dodajemy olej i przesianą przez sitko mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, dalej miksujemy. Gdy składniki się połączą dodajemy szpinak i majonez, dokładnie mieszamy łyżką. Gotowe ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 20 min.
MASA Śmietankę 30% ubijamy mikserem, po chwili dodajemy cukier i mascarpone, dalej ubijamy do powstania puszystej masy. Na sam koniec dodajemy starte czekolady.
POLEWA CZEKOLADOWA Rozpuszczamy margarynę, następnie dodajemy cukier i mleko, gdy wszystko się rozpuści zdejmujemy z ognia i dodajemy kakao, dokładnie mieszamy. Polewę można od razu wylać na ciasto.
PRZEŁOŻENIE Wystudzone ciasto smarujemy musem malinowym, następnie nakładamy masę, a na niej układamy herbatniki i polewamy obficie polewą czekoladową.
Smacznego :)