Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wykonane według tego przepisu udaje się za każdym razem. Jest tak proste, że nie sposób go zepsuć. Zobaczcie, jak je zrobić!
tortownica o średnicy 26 cm
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37408
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37408
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 57
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 132
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 118
Składniki
Margarynę roztapiamy w garnku i odstawiamy do wystudzenia.
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia i cukier waniliowy.
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Następnie cały czas miksując dodajemy stopniowo cukier i żółtka. Zmniejszamy obroty miksera i stopniowo dodajemy suche składniki na przemian z rozpuszczoną, przestudzoną margaryną. Wszystko razem ucieramy.
Tortownicę (ok 26 cm średnicy) smarujemy tłuszczem i oprószamy bułką tartą. Ciasto przelewamy do formy.
Truskawki płuczemy w zimnej wodzie, usuwamy szypułki i układamy owoce na górze ciasta.
Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez około 45 minut.
Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika. Studzimy. Przed podaniem dekorujemy cukrem pudrem.