Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 23-11-2024
Najlepsze do porannej kawki. Ciasto kruche z lekko cytrynowym posmakiem, jabłka koniecznie z cynamonem. Ciasta nie trzeba schładzać ani zamrażać. Jabłka tylko ścieramy na tarce ( najlepiej w robocie kuchennym ).
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 911
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1722
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4125
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 210
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 911
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1722
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4125
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 210
Składniki
Blaszka 32 X 21 cm, wysmarowana tłuszczem i posypana bułką tartą. Jabłka obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Przełożyć na sitko z pieluszką i odcisnąć nadmiar soku.
Ciasto. Tłuszcz wyjąć z lodówki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki zagnieść ręcznie lub w robocie kuchennym. Podzielić na dwie części. Jedną rozwałkować na placek i wyłożyć na blaszkę. Posypać bułką tartą. Odciśnięte jabłka wymieszać z cynamonem i rozłożyć na cieście. Rozwałkować drugą część ciasta, ułożyć na jabłkach.
Ciasto lekko docisnąć, nakłuć widelcem, ja zrobiłam jeszcze krzyżyki. Piec w 180 C, ok. 40-45 minut.
Gotowe ciasto można posypać prażonymi płatkami migdałowymi.