Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze do porannej kawki. Ciasto kruche z lekko cytrynowym posmakiem, jabłka koniecznie z cynamonem. Ciasta nie trzeba schładzać ani zamrażać. Jabłka tylko ścieramy na tarce ( najlepiej w robocie kuchennym ).
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 77
Kotlety z kapusty z dodatkiem gotowanego kalafiora i posiekanej natki pietrus...
Odsłon: 1146
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 881
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 77
Kotlety z kapusty z dodatkiem gotowanego kalafiora i posiekanej natki pietrus...
Odsłon: 1146
Dzisiaj leniwe przygotowane z twarogu, mąki i jajek, dodatkowo z sosem żurawi...
Odsłon: 881
Składniki
Blaszka 32 X 21 cm, wysmarowana tłuszczem i posypana bułką tartą. Jabłka obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Przełożyć na sitko z pieluszką i odcisnąć nadmiar soku.
Ciasto. Tłuszcz wyjąć z lodówki pokroić w kostkę. Wszystkie składniki zagnieść ręcznie lub w robocie kuchennym. Podzielić na dwie części. Jedną rozwałkować na placek i wyłożyć na blaszkę. Posypać bułką tartą. Odciśnięte jabłka wymieszać z cynamonem i rozłożyć na cieście. Rozwałkować drugą część ciasta, ułożyć na jabłkach.
Ciasto lekko docisnąć, nakłuć widelcem, ja zrobiłam jeszcze krzyżyki. Piec w 180 C, ok. 40-45 minut.
Gotowe ciasto można posypać prażonymi płatkami migdałowymi.