Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szybka tarta z truskawkami"
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Z podanych składników zagnieć kruche ciasto, wylep prostokątną natłuszczoną formę do tart, nakłuj widelcem, piecz z obciążeniem w piekarniku nagrzanym do 200oC ok. 20 minut, aż się zezłoci.
Mleko ugotuj z wanilią. Ubij żółtka z cukrem. Dodaj powoli mleko, zmiksuj. Dodaj mąkę i gotuj, aż zgęstnieje. Krem wyłóż na ciasto, dodaj truskawki.Źródło: Świat kobiety