Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja dzisiejsza propozycja to ciasto z dodatkiem czekolady. Czekolada dodana do murzynka wzmacnia smak ciasta. Murzynek to również doskonały deser dla dzieci. Idealny wypiek do herbaty.
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 240
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 119
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 613
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 240
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 119
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 613
Składniki
Masło wraz z cukrem, kakałem, wodą i czekoladą rozpuszczam. Studzę. Rozdzielam białka od żółtek. Żółtka dodaje do masy. Lekko miksuję. Dodaje mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksuję. Białka ubijam na sztywno. Dodaję do masy. Delikatnie mieszam. Ciasto przelewam do formy keksowej wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Piekę około 50 minut w 180 stopniach. Studzę. Dowolnie dekoruję.