Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ten makowiec jest bardzo prosty , makowiec szybki w przygotowaniu i nieskomplikowany gdyż wykorzystuję do wypieku gotowej masy makowej. Masę makową oczywiście ulepszam dodając do niej bakalie i inne składniki.
blaszka, papier do pieczenia, miska, mikser,
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 727
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3018
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 542
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 727
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 3018
Pyszne ciastka do kawy, na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy. Drożdżówk...
Odsłon: 542
Składniki
Składniki na ciasto wkładamy do miski i dokładnie zagniatamy do połączenia. Następnie większą połową ciasta wykładamy średniej wielkości blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto rozkładamy masę makową , a na masę makową rozkruszamy pozostałe ciasto tworząc posypkę. Masa makowa; Puszkę masy makowej wykładamy do miski , dodajemy bakalie według uznania, orzechy laskowe mielone, bułkę tartą oraz pianę ubitą z 2 białek. Wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 - 180 stopni i pieczemy około 50 -60 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Ciasto przygotowane do pieczenia.
Ciasto po upieczeniu i udekorowaniu. Gotowe do podania.