Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ten makowiec jest bardzo prosty , makowiec szybki w przygotowaniu i nieskomplikowany gdyż wykorzystuję do wypieku gotowej masy makowej. Masę makową oczywiście ulepszam dodając do niej bakalie i inne składniki.
blaszka, papier do pieczenia, miska, mikser,
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10370
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12810
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10370
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5969
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12810
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Składniki
Składniki na ciasto wkładamy do miski i dokładnie zagniatamy do połączenia. Następnie większą połową ciasta wykładamy średniej wielkości blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto rozkładamy masę makową , a na masę makową rozkruszamy pozostałe ciasto tworząc posypkę. Masa makowa; Puszkę masy makowej wykładamy do miski , dodajemy bakalie według uznania, orzechy laskowe mielone, bułkę tartą oraz pianę ubitą z 2 białek. Wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 - 180 stopni i pieczemy około 50 -60 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Ciasto przygotowane do pieczenia.
Ciasto po upieczeniu i udekorowaniu. Gotowe do podania.