Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szybki piernik z polewą"
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 36
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 37
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2722
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 140
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 115
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 36
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 37
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2722
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 140
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 115
Składniki
W misce najpierw starannie mieszam suche: mąkę z proszkiem do pieczenia, sodę, kakao, cukier oraz przyprawę do pierników. W oddzielnym naczyniu miksuję jajka ze śmietaną i olejem. Wlewam do sypkich składników. Mieszam.
Przygotowane ciasto wylewam do dwóch natłuszczonych i posypanych tartą bułką foremek keksowych.
Piekę około 50 minut w temperaturze 180oC. Polewam gorącą polewą czekoladową lub rozpuszczoną tabliczką ciemnej czekolady. Ozdabiam według uznania.Źródło: Rewia