Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na rabarbar rozpoczęty, dziś polecam szybki placek na dużą blachę z rabarbarem i kruszonką. Możesz użyć dowolnych owoców.
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 125
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 197
Prosty, łatwy w przygotowaniu , puszysty i smaczny sernik na sobotnie popołud...
Odsłon: 125
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 197
Składniki
Rabarbar umyj, młodych łodyg nie musisz obierać, pokrój w paski, posyp cukrem i cynamonem. Wymieszaj i odstaw na czas przygotowania ciasta.
Z podanych składników zagnieść kruszonkę i wstaw do lodówki. https://smaker.pl/przepisy-dodatki/przepis-maslana-kruszonka-do-ciast-i-deserow,2008101,iwona2305.html
Jajka wbij do miski, dodaj cukier i cukier waniliowy i ubij do białości. Dodaj wystudzone i rozpuszczone masło oraz jogurt. Wymieszaj.
Następnie partiami dosypuj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Wymieszaj do połączenia.
Blachę o wymiarach 25x35 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto, na ciasto połóż pokrojony rabarbar i kruszonkę.
Wstaw do nagrzanego do 180 st. piekarnika i piec około 45 minut lub do suchego patyczka.