Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 277
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1140
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 277
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1140
Składniki
Do jednej szklanki mąki dodajemy margarynę sól i ocet wyrabiamy dokładnie, z ciasta tworzymy kulę. Do drugiej szklanki mąki dodajemy jajko,śmietanę i sól wyrabiamy dokładnie i również z tego ciasta tworzymy kulkę. Obie kulki wkładamy do lodówki na pół godziny. Następnie delikatnie wgniatamy razem dwie kulki w siebie tak aby się połączyły, na koniec powinny być widoczne drobne kawałki jednej i drugiej kulki w gotowym do rozwałkowania cieście. Wkładamy do lodówki na dwie godziny. Pieczemy jak ciasto francuskie.