Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na delikatne jak chmurka i bardzo pyszne ciasteczka z makiem.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Do miski wsypujemy suche składniki: mąkę, cukier, mak, proszek do pieczenia i dodajemy do nich składniki mokre: mleko, jogurt i jajko. Zagniatamy gładkie ciasto. Formujemy kulę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok. 1 h. Po tym czasie schłodzone ciasto rozwałkujemy na posypanej mąką stolnicy na placek grubości 0,5 cm. Foremką wycinamy ciasteczka , układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok.10 min w temp. 180 st. C.