Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciacho,pomimo moich obaw przed spróbowaniem,nie jest zbyt słodkie,dla mnie wyśmienite.Świetny przepis dla początkujących lub dla tych co nie lubią się napracować;)przepis pochodzi z książki"Ewa gotuje"ulubione
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4532
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326986
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12183
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4532
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326986
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12183
Składniki
Dno foremki(24cm x 40cm) wyłożyć połową herbatników.Na mleku ugotować budyń i gdy przestygnie,połączyć z masłem.Powstałą w ten sposób masę rozsmarować na herbatnikach.
Następnie ułożyć drugą warstwę ciastek,pokryć masą krówkową.Kolejną warstwę zrobić z krakersów.Posmarować dżemem lub konfiturą.
Na końcu nałożyć śmietanę ubitą z cukrem waniliowym i mlekiem w proszku.Posypać płatkami migdałowymi-uprażonymi na suchej patelni.