Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealne ciasto drożdżowe dla zabieganych, dosłownie robi się samo
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 105
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31260
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 408
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 105
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31260
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 408
Składniki
składniki wsypać do miski w takiej kolejności jak podaję w przepisie, przykryć ściereczką i odczekać 2h , ja nigdy nie mam tyle czasu więc czekam tylko godzinę .
po określonym czasie ciasto zmiksować i wylać do formy wyłożonej papierem , na wierzch układamy to na co mamy ochotę , moja wersja to rabarbar i śliwki, ale piekłam to ciasto z serem , z makiem a także z powidłami. Ponieważ lubię ciasto drożdżowe z kruszonką posypuję ją po wierzchu. Mój przepis na kruszonkę też jest bardzo prosty. 10 dkg masła 10 dkg cukru 10 dkg mąki wyrobić kruszonkę w palcach , przełożyć do woreczka i zamrozić . tak zamrożoną kruszonkę przechowuję i dodaję do ciast kiedy potrzebuję. Ciasto piec w temperaturze 200C ok 40 min