Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto tzw. mieszane jest szybkie, łatwe i od razu wszystkie składniki ciasta mieszane są razem, truskawka, rabarbar i kruszonka dodają wyjątkowego smaku ciasta.........SMACZNEGO!!!
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 199
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 598
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 313
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 199
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 598
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 313
Składniki
Składniki temperatura pokojowa= do miski wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, kakao, dodać jajka, wlać mleko i olej rzepakowy, rózgą dokładnie i szybko wymieszać tylko do połączenia składników na nie za gęste ciasto.
Tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, ciasto przelać do formy.
Obrane truskawki przekroić na połowę jeśli są duże i ułożyć na cieście przekrojoną stroną do góry, obrany rabarbar pokroić w kawałeczki do miski i wymieszać z cukrem i mąką ziemniaczaną, rozłożyć na ciasto.
W misce wyrobić z mąki, cukru, miękkiej palmy, aromatu rumowego kruszonkę i rozsypać na owocach.
Piec w nagrzanym piekarniku na 200C , grzanie góra/dól około 55 minut, ciasto wystudzić w formie.