Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz czasu na zrobienie ciasta a masz ochotę na coś słodkiego do kawy, wystarczy Ci tylko 10 minut. Wszystkie składniki wrzucasz do jednej miski, miksujesz i gotowe.
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99231
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 1181
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5125
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13853
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99231
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 1181
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5125
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13853
Składniki
1. Mąkę, cukier, proszę do pieczenia wsypuję do miski, dodaję masło, wbijam jajka i miksuję około 10 minut mikserem. 2. Ciasto wykłada do natłuszczonej formy.
3. Gruszki obieram, myję, kroję na połówki, usuwam gniazda z nasionami a wierzch gruszki nacinam w kratkę. Gruszki układam na cieście nacięciami do góry. 4. Ciasto piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C.
5. Po upieczeniu studzę i posypuję cukrem pudrem. 6. Smacznego.