Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz czasu na zrobienie ciasta a masz ochotę na coś słodkiego do kawy, wystarczy Ci tylko 10 minut. Wszystkie składniki wrzucasz do jednej miski, miksujesz i gotowe.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13232
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1504
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14543
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5998
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13232
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1504
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14543
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5998
Składniki
1. Mąkę, cukier, proszę do pieczenia wsypuję do miski, dodaję masło, wbijam jajka i miksuję około 10 minut mikserem. 2. Ciasto wykłada do natłuszczonej formy.
3. Gruszki obieram, myję, kroję na połówki, usuwam gniazda z nasionami a wierzch gruszki nacinam w kratkę. Gruszki układam na cieście nacięciami do góry. 4. Ciasto piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C.
5. Po upieczeniu studzę i posypuję cukrem pudrem. 6. Smacznego.