Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie masz czasu na zrobienie ciasta a masz ochotę na coś słodkiego do kawy, wystarczy Ci tylko 10 minut. Wszystkie składniki wrzucasz do jednej miski, miksujesz i gotowe.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 124
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 743
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 355
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 124
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 743
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 355
Składniki
1. Mąkę, cukier, proszę do pieczenia wsypuję do miski, dodaję masło, wbijam jajka i miksuję około 10 minut mikserem. 2. Ciasto wykłada do natłuszczonej formy.
3. Gruszki obieram, myję, kroję na połówki, usuwam gniazda z nasionami a wierzch gruszki nacinam w kratkę. Gruszki układam na cieście nacięciami do góry. 4. Ciasto piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C.
5. Po upieczeniu studzę i posypuję cukrem pudrem. 6. Smacznego.