Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dokonała propozycja na weekendowy wypiek. Wszystkie składniki do przygotowania tego ciasta powinniście bez problemu odnaleźć w swojej kuchni. Szybkie, ucierane ciasto z porzeczkami przypadnie do gustu zwłaszcza osobom, które nie lubą zbyt słodkich wypieków. Sprawdzi się jako mały poczęstunek do kawy lub herbaty podczas wizyty gości. Zobaczcie, jak odtworzyć ten przepis w swojej kuchni.
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 24
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 109
Camembert to ser który bardzo lubi moja rodzinka, więc staram się zawsze czym...
Odsłon: 24
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 109
Składniki
Porzeczki płuczemy, pozbywamy się ogonków i odcedzamy na sicie. Suche owoce obtaczamy w mące.
Jajka wbijamy do miski i ubijamy mikserem na najwyższych obrotach, po około 1-2 minutach dodajemy cukier i cukier waniliowy. Składniki ponownie miksujemy do momentu uzyskania puszystej masy jajecznej.
Do masy jajecznej dodajemy olej. Składniki krótko mieszamy.
Do oddzielnej miski przesiewamy mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną. Dodajemy proszek do pieczenia. Całość mieszamy.
Suche składniki dodajemy partiami do masy jajecznej. Nie zapominamy o mieszaniu.
Ciasto przelewamy do blaszki (20x26 cm) wyścielonej papierem do pieczenia. Na wierzch ciasta wykładamy równomiernie porzeczki. Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 45 minut.
Upieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika, studzimy. Przed podaniem dekorujemy cukrem pudrem.