Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe ciasto z bita śmietaną ,galaretką i owocami zapraszam po przepis.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2772
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1291
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 745
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 92
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2772
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1291
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 745
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 92
Składniki
Ciasto ;wszystkie szybkie składniki daję do miski jajka ubijam z cukrem następnie wlewam olei, aromat zapachowy dodaje sypkie składniki całość dokładnie łączę .Gotowe ciasto wlewam do formy wyłożonej papierem do pieczenia ,piekę w 170 stopniach 35 minut ,na środkowej półce bez termo obiegu. Upieczone ciasto zostawiam do całkowitego ostudzenia.
Galaretki rozpuszczam w 3 szkl wrzątku i wrzucam mrożone owoce one nam automatycznie schłodzą galaretki ,gdy dajemy świeże owoce czekamy aż galaretki ostygną. Galaretki wstawiam do lodówki i czekam, aż lekko zaczną tężeć
Śmietanę 30 % ubijam z cukrem pudrem pod koniec ubijania dodaje żelatynę rozpuszczoną w 2 łyżkach cieplej wody .
Na ostudzone ciasto wykladam masę śmietanową i wylewam tężejącą galaretkę z owocami i ciasto wstawiam do lodówki by galaretka całkowicie stężała ,najlepiej na cała noc. Po dokładne wykonanie ciasta zapraszam na film. Smacznego