Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisz na szybkie pierniczki, które są gotowe do jedzenia tuż po upieczeniu. Nie musicie czekać, aż zmiękną. Do ich przygotowania waga nie będzie Wam potrzebna. Wszystkie składniki odmierzycie za pomocą szklanki lub łyżki. Prościej już się nie da! Przepis zaczerpnięty ze starego zeszytu cioci Klementyny.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19791
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 464
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 435
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6834
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242388
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19791
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 464
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 435
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6834
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242388
Składniki
Wszystkie składniki na pierniczki przełóż do miski. Zagnieć na gładkie, jednolite ciasto.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Blachę z piekarnika wyściel papierem do pieczenia.
Ciasto na pierniczki podziel na 3 części. Każdą z nich kolejno rozwałkuj na placek o grubości około 3 mm. Za pomocą foremek wycinaj pierniczki.
Pierniczki przełóż na blachę piekarnika. Piecz przez około 10 minut (do delikatnego zrumienienia).
Upieczone pierniczki przestudź, następnie przełóż do puszki lub dużego słoja. Przed świętami możesz udekorować je lukrem lub ulubioną polewą.