Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisz na szybkie pierniczki, które są gotowe do jedzenia tuż po upieczeniu. Nie musicie czekać, aż zmiękną. Do ich przygotowania waga nie będzie Wam potrzebna. Wszystkie składniki odmierzycie za pomocą szklanki lub łyżki. Prościej już się nie da! Przepis zaczerpnięty ze starego zeszytu cioci Klementyny.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10152
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9210
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6565
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10152
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9210
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6565
Składniki
Wszystkie składniki na pierniczki przełóż do miski. Zagnieć na gładkie, jednolite ciasto.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Blachę z piekarnika wyściel papierem do pieczenia.
Ciasto na pierniczki podziel na 3 części. Każdą z nich kolejno rozwałkuj na placek o grubości około 3 mm. Za pomocą foremek wycinaj pierniczki.
Pierniczki przełóż na blachę piekarnika. Piecz przez około 10 minut (do delikatnego zrumienienia).
Upieczone pierniczki przestudź, następnie przełóż do puszki lub dużego słoja. Przed świętami możesz udekorować je lukrem lub ulubioną polewą.