Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepisz na szybkie pierniczki, które są gotowe do jedzenia tuż po upieczeniu. Nie musicie czekać, aż zmiękną. Do ich przygotowania waga nie będzie Wam potrzebna. Wszystkie składniki odmierzycie za pomocą szklanki lub łyżki. Prościej już się nie da! Przepis zaczerpnięty ze starego zeszytu cioci Klementyny.
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 85
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 294
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 803
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22815
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 85
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 294
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 803
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22815
Składniki
Wszystkie składniki na pierniczki przełóż do miski. Zagnieć na gładkie, jednolite ciasto.
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Blachę z piekarnika wyściel papierem do pieczenia.
Ciasto na pierniczki podziel na 3 części. Każdą z nich kolejno rozwałkuj na placek o grubości około 3 mm. Za pomocą foremek wycinaj pierniczki.
Pierniczki przełóż na blachę piekarnika. Piecz przez około 10 minut (do delikatnego zrumienienia).
Upieczone pierniczki przestudź, następnie przełóż do puszki lub dużego słoja. Przed świętami możesz udekorować je lukrem lub ulubioną polewą.