Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser dla wielbicieli czekolady,idealne połączenie czekolady z malinami.Tarta słodziutka,krucha i delikatna.Przepis pochodzi z bloga:magda-kucharzy.blogspot.com
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 1842
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9607
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3262
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6703
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 1842
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9607
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3262
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6703
Składniki
Przygotować ciasto kruche:do miski przesiać mąkę,cukier,kakao i sól dokładnie wymieszać.Dodać pokrojone w kawałki masło i żółtko,szybko zagnieść ciasto. Wyłożyć nim formę na tartę,dokładnie dociskając do ścianek.Tak przygotowaną formę z ciastem włożyć do lodówki min.na 1 godzinę,do schłodzenia.
Nagrzać piekarnik do 180 stopni.Wyjąć schłodzone ciasto,ponakłuwać je widelcem (by nie urosło bez pieczenia) i włożyć do nagrzanego piekarnika.Piec ok.10 minut.Wyjąć do przestudzenia ,nie wyłączając piekarnika.
Przygotować nadzienie:w misce rozpuścić masło i czekoladę,cały czas mieszając. W misce utrzeć jajka z cukrem na jasną,gęstą masę.Dodać płynną czekoladę,cały czas ubijając.Na koniec dodać mąkę i szybko wymieszać,aż składniki się połączą. Na podpieczony spód tarty wysypać maliny.Zalać nadzieniem czekoladowym(uwaga,nadzienie nieco urośnie). Piec ok.25-30 minut,aż wierzch tarty będzie upieczony.odstawić do wystygnięcia przed podaniem.