Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna tarta kokosowa z delikatnym kremem z białej czekolady i owocami umili każde popołudnie przy kawie czy herbacie. Zapraszam na to pyszne ciacho.
Chrzan to obowiązkowy dodatek, którego nie może zabraknąć na świątecznym stol...
Odsłon: 1929
Krem pistacjowy to dość drogi produkt, a w dodatku często nie składa się z pi...
Odsłon: 659
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 131
Chrzan to obowiązkowy dodatek, którego nie może zabraknąć na świątecznym stol...
Odsłon: 1929
Krem pistacjowy to dość drogi produkt, a w dodatku często nie składa się z pi...
Odsłon: 659
Mój pierwszy chleb orkiszowy, przygotowany z przepisu z czasopisma. Chlebek w...
Odsłon: 131
Składniki
Forma na tarte 30 cm Ciasto- wszystkie składniki na ciasto wkładam do miski,masło kroje na mniejsza kawałki. Zagniatam ciasto ok 5 min. Gotowe ciasto owijam folia i wkładam do lodówki na 40 minut. Po tym czasie nastawiam piekarnik na 180 stopni i rozwałkowuję ciasto i wkładam do formy. Formę wysmarować masłem i posypać mąką. Ciasto ma zakryć brzegi formy.Piekę 20 minut. Krem-czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej ,poczekać chwilkę aż przestygnie, w tym czasie można ubić śmietankę z serkiem i porcjami ubijając cały czas dodawać czekoladę. Masę wykładami na nasze ciasto i wkładamy do lodówki na godzinę .Po tym czasie dekoruje owocami i wkładam na kolejne 2 godziny do lodówki. Smacznego.