Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta morelowa z kratką"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44439
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 35
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44439
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 35
Składniki
Przesianą mąkę posiekaj nożem z masłem, dodaj przesiany cukier puder, żółtka, proszek do pieczenia i śmietanę. Zagnieć ciasto, schładzaj godzinę.
2/3 ciasta rozwałkuj, przenieś do natłuszczonej formy, nakłuj widelcem. Piecz 15 minut w temperaturze 180°C, wyjmij, posyp rodzynkami, smaruj dżemem, ułóż paski z ciasta. Piecz 15 minut.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień