Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9968
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8992
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6370
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9968
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8992
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6370
Składniki
Mąkę przesiać , dodać masło, cukier puder, proszek do pieczenia, posiekać. Jajka , żółtka oddzielić od białek, żółtka dodać do produktów sypkich , zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce 30 minut. Formę do tarty - 26 cm średnicy lekko posmarować lub wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciasto rozwałkować włożyć do formy , nakłóć widelcem.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 25 minut. Jabłka obrać utrzeć na tarce o grubszych otworach , dodać cukier usmażyć, dodać 1 szklankę wody prażyć 3 minuty, dodać zieloną galaretkę wymieszać , pozostawić do wystudzenia, wyłożyć na tartę.
Konfiturę wiśniową zagotować , rozpuścić galaretkę , pozostawić do zakrzepnięcia. Śmietanę ubić na sztywno, wymieszać z krzepnącą galaretką , wyłożyć na jabłka.
Czekoladę zetrzeć na wierzch tarty.
Schłodzić w lodówce, pokroić na porcje.