Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3506
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 236
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3506
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 236
Składniki
Mąkę przesiać , dodać masło, cukier puder, proszek do pieczenia, posiekać. Jajka , żółtka oddzielić od białek, żółtka dodać do produktów sypkich , zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce 30 minut. Formę do tarty - 26 cm średnicy lekko posmarować lub wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciasto rozwałkować włożyć do formy , nakłóć widelcem.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni , wstawić i piec 25 minut. Jabłka obrać utrzeć na tarce o grubszych otworach , dodać cukier usmażyć, dodać 1 szklankę wody prażyć 3 minuty, dodać zieloną galaretkę wymieszać , pozostawić do wystudzenia, wyłożyć na tartę.
Konfiturę wiśniową zagotować , rozpuścić galaretkę , pozostawić do zakrzepnięcia. Śmietanę ubić na sztywno, wymieszać z krzepnącą galaretką , wyłożyć na jabłka.
Czekoladę zetrzeć na wierzch tarty.
Schłodzić w lodówce, pokroić na porcje.