Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam robić te ciasta, szczególne w wersji mini, takiej na raz. Plusem tego ciasta jest to, że jak go złożysz to będzie dobrze. Zawsze zachwyca mnie jej wygląd. A do środka można włożyć każde owoce, jakie tylko ma się pod ręką! Po więcej przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu. Serdecznie zapraszam!
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 705
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22731
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15094
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4831
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45299
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 705
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22731
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15094
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4831
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45299
Składniki
Owoce umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Wymieszaj z mąką ziemniaczaną.
Masło pokrój na małe kawałki. Wszystkie składniki włóż do misy miksera. Zmiksuj na konsystencję mokrego piasku. Zagnieść szybko w kulę, owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na 15 minut.
Ciasto podziel na 6 równych części. Każda powinna ważyć ok 86g. Rozwałkuj na cienkie placki. Na środek każdego połóż porcję owoców.
Boki ciasta zagnij na owoce. Posmaruj rozbełtabym żółtkiem z mlekiem i posyp cukrem trzcinowym. Włóż do lodówki na 15 minut. Piecz w nagrzanym piekarniku do 190°C ok 30 minut (do zrumienienia) Smacznego!