Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam robić te ciasta, szczególne w wersji mini, takiej na raz. Plusem tego ciasta jest to, że jak go złożysz to będzie dobrze. Zawsze zachwyca mnie jej wygląd. A do środka można włożyć każde owoce, jakie tylko ma się pod ręką! Po więcej przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu. Serdecznie zapraszam!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94003
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2756
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3551
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1646
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2326
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94003
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2756
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3551
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1646
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2326
Składniki
Owoce umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Wymieszaj z mąką ziemniaczaną.
Masło pokrój na małe kawałki. Wszystkie składniki włóż do misy miksera. Zmiksuj na konsystencję mokrego piasku. Zagnieść szybko w kulę, owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na 15 minut.
Ciasto podziel na 6 równych części. Każda powinna ważyć ok 86g. Rozwałkuj na cienkie placki. Na środek każdego połóż porcję owoców.
Boki ciasta zagnij na owoce. Posmaruj rozbełtabym żółtkiem z mlekiem i posyp cukrem trzcinowym. Włóż do lodówki na 15 minut. Piecz w nagrzanym piekarniku do 190°C ok 30 minut (do zrumienienia) Smacznego!