Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam robić te ciasta, szczególne w wersji mini, takiej na raz. Plusem tego ciasta jest to, że jak go złożysz to będzie dobrze. Zawsze zachwyca mnie jej wygląd. A do środka można włożyć każde owoce, jakie tylko ma się pod ręką! Po więcej przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu. Serdecznie zapraszam!
Każda wędlina wykonana domowym sposobem jest lepsza od najlepszej sklepowej.
Odsłon: 114
Bardzo smaczna pasztetowa, bez zagęszczaczy jakimi są kaszka manna, bułka ta...
Odsłon: 207
Dzisiaj przygotowałam dorsza smażonego, lecz w trochę innej odsłonie bo w pa...
Odsłon: 32
Każda wędlina wykonana domowym sposobem jest lepsza od najlepszej sklepowej.
Odsłon: 114
Bardzo smaczna pasztetowa, bez zagęszczaczy jakimi są kaszka manna, bułka ta...
Odsłon: 207
Dzisiaj przygotowałam dorsza smażonego, lecz w trochę innej odsłonie bo w pa...
Odsłon: 32
Składniki
Owoce umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Wymieszaj z mąką ziemniaczaną.
Masło pokrój na małe kawałki. Wszystkie składniki włóż do misy miksera. Zmiksuj na konsystencję mokrego piasku. Zagnieść szybko w kulę, owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na 15 minut.
Ciasto podziel na 6 równych części. Każda powinna ważyć ok 86g. Rozwałkuj na cienkie placki. Na środek każdego połóż porcję owoców.
Boki ciasta zagnij na owoce. Posmaruj rozbełtabym żółtkiem z mlekiem i posyp cukrem trzcinowym. Włóż do lodówki na 15 minut. Piecz w nagrzanym piekarniku do 190°C ok 30 minut (do zrumienienia) Smacznego!