Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna odsłona pysznego, prostego w wykonaniu ciasta z dodatkiem truskawek :-)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 188
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4419
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12009
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6827
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5617
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 188
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4419
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12009
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6827
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5617
Składniki
Ciasto: Mąkę przesiać i wymieszać z cukrem, dodać posiekane zimne masło i wyrabiać chwilę palcami, dodać żółtka i szybko zagnieść ciasto. Gotowym ciastem wyłożyć posmarowaną tłuszczem formę do tarty (27-28cm), nakłuć gęsto widelcem i wstawić do piekarnika. Piec ok. 15 min. w temp. 180 stopni (do lekkiego zrumienienia).
Nadzienie: Wszystkie składniki oprócz truskawek zmiksować do uzyskania gładkiej masy. Na podpieczony spód poukładać pokrojone na pół truskawki, zalać masą i piec ok. 30-35 min. do momentu aż krem się zetnie i lekko przyrumieni. Wystudzić i schłodzić w lodówce. Można posypać cukrem pudrem, ja pominęłam. Smacznego :-)