Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejna odsłona pysznego, prostego w wykonaniu ciasta z dodatkiem truskawek :-)
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 40
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 322
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 128
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 89
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 40
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 322
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 128
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 89
Składniki
Ciasto: Mąkę przesiać i wymieszać z cukrem, dodać posiekane zimne masło i wyrabiać chwilę palcami, dodać żółtka i szybko zagnieść ciasto. Gotowym ciastem wyłożyć posmarowaną tłuszczem formę do tarty (27-28cm), nakłuć gęsto widelcem i wstawić do piekarnika. Piec ok. 15 min. w temp. 180 stopni (do lekkiego zrumienienia).
Nadzienie: Wszystkie składniki oprócz truskawek zmiksować do uzyskania gładkiej masy. Na podpieczony spód poukładać pokrojone na pół truskawki, zalać masą i piec ok. 30-35 min. do momentu aż krem się zetnie i lekko przyrumieni. Wystudzić i schłodzić w lodówce. Można posypać cukrem pudrem, ja pominęłam. Smacznego :-)