Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta z brzoskwiniami i waniliowym kremem jest delikatna, smaczna i wilgotna. Wspaniały dodatek do popołudniowej kawy.
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 102
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 533
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 240
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 182
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 102
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 533
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 240
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 182
Składniki
Brzoskwinie obrać ze skórki, usunąć pestki, pokroić w cząstki.
Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem pudrem i odrobiną soli, posiekać z zimnym masłem. Dodać żółtko, 3-4 łyżki gęstej śmietany.
Szybko zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odłożyć do lodówki przynajmniej na pół godziny.
Następnie rozwałkować i włożyć do formy na tartę o średnicy 28 cm, dokładnie wylepić, dno i boki formy. Nakłuć widelcem, przykryć papierem do pieczenia, obciążyć fasolą. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 15 minut w temp 180 stopni. Gdy boki tarty zaczną się rumienić, usunąć papier z fasolą i piec jeszcze około 5 minut.
Krem: Jajko z cukrem z wanilią zmiksować, dodać śmietanę, mąkę mleko i dokładnie wymieszać.
Na podpieczone ciasto wylać mieszanką mleczną. Ułożyć owoce, posypać płatkami migdałowymi i włożyć do nagrzanego do 160 stopni piekarnika.
Piec około 20-25 minut( do chwili gdy masa będzie gęsta)