Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Ewy Wachowicz z 395 odcinka programu Ewa gotuje.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 275
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1371
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4263
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 275
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1371
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4263
Składniki
Herbatniki pokruszyć lub zmiksować, dodać roztopione masło i miód. Wymieszać i przełożyć na dno formy do tarty (lub tortownicy o średnicy 27-28 cm). Dobrze ubić. Schłodzić w lodówce (wystarczy 30 minut).
Odlać ½ szklanki mleka, resztę zagotować z cukrem waniliowym i posłodzić do smaku.
Do zimnego mleka dodać żółtka. Roztrzepać. Wsypać mąkę ziemniaczaną i kukurydzianą. Wymieszać i wlać na gorące mleko. Ugotować budyń. Dodać masło. Mieszać, aż się rozpuści. Przestudzić.
Masę wyłożyć na schłodzony spód, wyrównać. Na wierzchu ułożyć owoce. Udekorować listkami mięty.