Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis Ewy Wachowicz z 395 odcinka programu Ewa gotuje.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 205
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 56
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 14
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 14
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 205
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 56
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 14
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 14
Składniki
Herbatniki pokruszyć lub zmiksować, dodać roztopione masło i miód. Wymieszać i przełożyć na dno formy do tarty (lub tortownicy o średnicy 27-28 cm). Dobrze ubić. Schłodzić w lodówce (wystarczy 30 minut).
Odlać ½ szklanki mleka, resztę zagotować z cukrem waniliowym i posłodzić do smaku.
Do zimnego mleka dodać żółtka. Roztrzepać. Wsypać mąkę ziemniaczaną i kukurydzianą. Wymieszać i wlać na gorące mleko. Ugotować budyń. Dodać masło. Mieszać, aż się rozpuści. Przestudzić.
Masę wyłożyć na schłodzony spód, wyrównać. Na wierzchu ułożyć owoce. Udekorować listkami mięty.