Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Expresowa przepyszna lekka tarta ze słodziutkim mango i truskawkami.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112813
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 111
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 241
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 373
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 653
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112813
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 111
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 241
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 373
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 653
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, szczyptę soli, cukier puder oraz miękkie masło i zagniatamy. Po chwili dodajemy żółtko oraz wodę. Ciasto przekładamy na blat wysypany mąką i wyrabiamy do połączenia składników. Formujemy kule i odkładamy do lodówki na ok 40 min.
Blachę to tarty smarujemy masłem następnie kruche ciasto rozwałkowujemy i przekładamy do blachy, wszystko dokładnie wyrównując tak aby pokryć całość ciastem. Robimy dziurki w spodzie widelcem Pieczemy 30 min w temperaturze 180 stopni.
Kiedy już ciasto przestygnie gotujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu a kiedy przestygnie wykładamy na gotowy spód. Mango kroimy na cieniutkie plasterki i układamy na masie budyniowej. Wkładamy do lodówki, wyjmujemy przed podaniem 45 minut.