Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Expresowa przepyszna lekka tarta ze słodziutkim mango i truskawkami.
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 297
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 326
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 377
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16457
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 110
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 297
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 326
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 377
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16457
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 110
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, szczyptę soli, cukier puder oraz miękkie masło i zagniatamy. Po chwili dodajemy żółtko oraz wodę. Ciasto przekładamy na blat wysypany mąką i wyrabiamy do połączenia składników. Formujemy kule i odkładamy do lodówki na ok 40 min.
Blachę to tarty smarujemy masłem następnie kruche ciasto rozwałkowujemy i przekładamy do blachy, wszystko dokładnie wyrównując tak aby pokryć całość ciastem. Robimy dziurki w spodzie widelcem Pieczemy 30 min w temperaturze 180 stopni.
Kiedy już ciasto przestygnie gotujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu a kiedy przestygnie wykładamy na gotowy spód. Mango kroimy na cieniutkie plasterki i układamy na masie budyniowej. Wkładamy do lodówki, wyjmujemy przed podaniem 45 minut.