Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki pomysł na wyśmienity deser kiedy w sklepach królują gruszki. Lekka tarta z budyniem i cynamonowymi gruszkami.
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 154
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 34
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 423
Przepis na szybki obiad z ziemniakami lub ryżem.
Odsłon: 120
Przepis ten pokazuje makowiec troszeczkę inaczej, ponieważ mak nie jest w tra...
Odsłon: 154
Przepyszny sernik z warstwą kakaową. To tradycyjny przepis na Izaurę. Takie c...
Odsłon: 34
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 423
Przepis na szybki obiad z ziemniakami lub ryżem.
Odsłon: 120
Składniki
Gotowe kruche ciasto przekładamy do blaszki i dokładnie wykładamy nim całą blachę do tarty następnie nakłuwamy ciasto widelcem aby podczas pieczenia nam się nie unosiło. Pieczemy 15 min w temperaturze 180 stopni. Gotujemy budyń wedle przepis na opakowaniu dodając cukier i troszkę mniej mleka. ( na opakowaniu jest to na ogół pół litra, dodajemy 450 ml.)
Kiedy kruche ciasto przestygnie smarujemy spód dżemem a następnie wylewamy przestudzony budyń. Gruszki kroimy na grubsze plasterki obtaczamy je w cynamonie i układamy na budyniu. Następnie posypujemy płatkami migadłowymi. Wstawiamy do lodówki żeby budyń stężał.