Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i oryginalne, niepowtarzalny smak ;) Niedrogie i łatwe w wykonaniu
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68035
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1959
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68035
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1959
Składniki
Zagnieść ciasto z mąki, cukru, masła i śmietany. Odstawić na około 30 min. do lodówki. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Ciastem wylepić forme na tarte, ponakłuwać i piec 20 min.
Gruszki pokroić w kosteczkę i zalać alkocholem, dodać miód i cynmon gotować chwilę by trochę zmiękły.
Masło lub margarynę utrzeć z cukrem pudrem. Śmietanę podgrzać i stpniowo dodawać do masy.
Upieczoną tartę wyłożyć gruszkami, ostudzić. Posmarować kremem.
Kawe gożdziki i cynamon zmielić razem, wymieszać ze startą czekoladą i posypać po wierzchu ciasta.