Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2768
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 49
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 72
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 245
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2768
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 49
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 72
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 245
Składniki
- miksujemy żółtka z cukrem, masłem i jogurtem, - dodajemy mąkę, cynamon, proszek do pieczenia i zagniatamy ciasto
- formujemy kulę, zawijamy w folię i chowamy do zamrażarki na ok. pół godziny - przygotowujemy jabłka. Myjemy je, obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na centymetrowe plasterki. Mieszamy je z cukrem waniliowym i odkładamy na chwilę -ciasto wyjmujemy z zamrażarki i dzielimy w proporcjach 2/3 na spód i 1/3 na wierzch -większą porcją ciasta wylepiamy formę do tarty wysmarowaną masłem -układamy na cieście plasterki jabłek, resztę ciasta ścieramy na tarce i układamy na jabłkach.
-ciasto pieczemy ok. 45-60 minut w piekarniku nagrzanym do 180'C. -podajemy ją na gorąco z kulką lodów waniliowych lub na zimno posypaną cukrem pudrem Smacznego!