Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie za słodki wierch i kruche ciasto. Naprawdę polecam!
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 898
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 142
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2601
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13323
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2619
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 898
W truskawkowym sezonie nie może zabraknąć takiego klasyczka jak makaron z tru...
Odsłon: 142
Przepis dnia
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 2601
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13323
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2619
Składniki
Mąkę posiekać z miękkim masłem, dodać szczyptę soli, wodę i zagnieść ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię i odstawić do lodówki na minimum 2 godziny.
Po tym czasie, formę do tarty wysmarować masłem i wylepić rozwałkowanym ciastem, przyciskając i nakłuwając widelcem brzegi tarty. Formę odstawić do lodówki.
Jabłka obrać ze skóry, usunąć gniazda i pokroić na jak najcieńsze plasterki. Jabłka ułożyć na cieście. Jajka wymieszać ze śmietaną i cukrem i wylać na ułożone owoce.Wierzch tarty posypać pokruszonymi orzechami.
Piec w temp. 180 st. C przez około 30 min, aż owoce i brzegi ciasta nabiorą złocistego koloru.