Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na udaną i kruchą tartę!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1244
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 548
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1340
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1244
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 548
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1340
Składniki
Wykonanie: Zimne masło posiekać z mąką, dodać cukier, sól, jajko- wyrobić ciasto. Odstawić na godzinę do lodówki. Ciasto podzielić na dwie części (2/3 i 1/3) Wyłożyć spód formy wysmarowanej masłem większą częścią ciasta. Układać jabłka pokrojone w talarki, posypać borówkami. Resztę ciasta rozwałkować, pociąć w paski i przykryć wierzch tarty. Piec 30-35 minut w temp. 180 stopni.