Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsza z prostych tarta z mascarpone i borówkami, bez pieczenia, bez używania miksera...
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 46
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5657
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 96
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 562
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 46
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5657
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 96
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 562
Składniki
Herbatniki włożyć do plastykowej, zamykanej torby i pokruszyć używając wałka do ciasta lub tłuczka do rozbijania mięsa. Okruszki połączyć z roztopionym masłem.
Formę do tarty o średnicy 20 cm wyłożyć masą ciasteczkową, dokładnie dociskając. Włożyć do lodówki na 10-15 minut.
Serek mascarpone wymieszać z mlekiem skondensowanym, wyłożyć na schłodzony spód ciasteczkowy. Na wierzchu ułożyć borówki. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin.