Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsza z prostych tarta z mascarpone i borówkami, bez pieczenia, bez używania miksera...
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 396
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2250
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1003
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 396
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2250
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1003
Składniki
Herbatniki włożyć do plastykowej, zamykanej torby i pokruszyć używając wałka do ciasta lub tłuczka do rozbijania mięsa. Okruszki połączyć z roztopionym masłem.
Formę do tarty o średnicy 20 cm wyłożyć masą ciasteczkową, dokładnie dociskając. Włożyć do lodówki na 10-15 minut.
Serek mascarpone wymieszać z mlekiem skondensowanym, wyłożyć na schłodzony spód ciasteczkowy. Na wierzchu ułożyć borówki. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin.