Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsza z prostych tarta z mascarpone i borówkami, bez pieczenia, bez używania miksera...
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1239
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 177
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 475
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 74
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1239
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 177
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 475
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 74
Składniki
Herbatniki włożyć do plastykowej, zamykanej torby i pokruszyć używając wałka do ciasta lub tłuczka do rozbijania mięsa. Okruszki połączyć z roztopionym masłem.
Formę do tarty o średnicy 20 cm wyłożyć masą ciasteczkową, dokładnie dociskając. Włożyć do lodówki na 10-15 minut.
Serek mascarpone wymieszać z mlekiem skondensowanym, wyłożyć na schłodzony spód ciasteczkowy. Na wierzchu ułożyć borówki. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin.