Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsza z prostych tarta z mascarpone i borówkami, bez pieczenia, bez używania miksera...
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 321
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Odsłon: 493
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 321
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Odsłon: 493
Składniki
Herbatniki włożyć do plastykowej, zamykanej torby i pokruszyć używając wałka do ciasta lub tłuczka do rozbijania mięsa. Okruszki połączyć z roztopionym masłem.
Formę do tarty o średnicy 20 cm wyłożyć masą ciasteczkową, dokładnie dociskając. Włożyć do lodówki na 10-15 minut.
Serek mascarpone wymieszać z mlekiem skondensowanym, wyłożyć na schłodzony spód ciasteczkowy. Na wierzchu ułożyć borówki. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin.