Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne połączenie- w sam raz do popołudniowej kawy.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119529
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 9030
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3237
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119529
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 9030
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3237
Składniki
wymieszać mąkę z cukrem pudrem. Dodać margarynę, posiekać i zagnieść kruche ciasto. Włożyć do zamrażalnika na 30 minut. Po tym czasie wyjąć ciasto i włożyć je do formy na tartę. Piec 25-30 minut w 180 st.C Jednocześnie wrzucić do piekarnika płatki migdałowe, żeby się zarumieniły.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. wymieszać mikserem lub blenderem rozpuszczoną czekoladę z serkiem mascarpone.
Wystudzone ciasto posmarować marmoladą, na nią wyłożyć masę z serka. Posypać płatkami migdałowymi. Smacznego!