Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W orginale Rafał Targosz przyrządza tartę z orzechami włoskimi......to jest moja wersja :)
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 167
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 212
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 151
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 112
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1794
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 167
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 212
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 151
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 112
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1794
Składniki
Z mąki, cukru pudru, masła i jajka zagnieść ciasto. Rafał mówi żeby na 2-3 godziny schłodzić w lodówce, ja dałam na pół godz do zamrażalnika i też wyszło dobre:) Następnie należy rozwałkować ciasto i wyłożyć nim posmarowaną tłuszczem i posypaną mąką blaszkę (ja użyłam 20cm.) Nakłuć spód położyć folię aluminiową i wsypać np.groch. Piec w temp. ok 180stopni ok 20 minut aż boki się zarumienią.Wyciągnąć folię z grochem.
Orzeszki, cukier, jajko i śmietanę zmiksować i nałożyć na upieczone ciasto i piec jeszcze ok. 10 minut. Po upieczeniu wyłożyć na wierzch orzeszki a z cukru i śmietany zrobić polewę. Rozpuścić w rondelku na małym ogniu cukier jak się skarmelizuje ale nie przypali :) wlać śmietanę i jeszcze chwilkę gotować. Wylać na całą powierzchnię tarty i odczekać aż zastygnie.....gotowe :) smacznego