Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bezglutenowe, bezcukrowe tarty z rabarbarem. Pyszny i zdrowy deser.
Na nadprogramowe w lodówce białka polecam zrobić ciasto bezowe. Jest to łatwy...
Odsłon: 443
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 447
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 1987
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35223
Na nadprogramowe w lodówce białka polecam zrobić ciasto bezowe. Jest to łatwy...
Odsłon: 443
Łatwe do zrobienia. Same się obracają w czasie smażenia.
Odsłon: 447
Z uwielbieniem wspominamy babciną kuchnię. Przywołuje piękne wspomnienia z d...
Odsłon: 1987
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35223
Składniki
Zapraszam do zobaczenia krótkiego filmu, w którym pokazuję jak krok po kroku wykonać ten pyszny i zdrowy deser.
Wsypujemy wszystkie mąki do jednego pojemnika. Dodajemy jajko i ksylitol. Dodajemy chłodne masło - musimy je rozdrobnić. Zagniatamy ciasto. Małe foremki smarujemy masłem a następnie wylepiamy je ciastem. Chowamy tak przygotowane ciasto na pół godziny do lodówki
Rabarbar kroimy w 2cm kawałki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę miodu, na którym będziemy smażyli rabarbar. Dodajemy nasiona wanilii wydrążone z jednej laski. Wszystko mieszamy i smażymy do czasu, aż rabarbar zmięknie.
Wyjmujemy z lodówki ciasto i dziurkujemy je widelcem. Nakładamy rabarbar i pieczemy przez 25 minut w 180C. Na koniec możemy udekorować nasz deser miętą. Życzę smacznego!