Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, słodki deserek do dobrej kawki.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 88
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1598
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2856
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 88
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 1598
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2856
Składniki
Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto, następnie włożyć do lodówki na pół godziny.
Ciasto wyłożyć do karbowanej formy, podciągnąć brzegi i podpiec w temperaturze 250 stopni.
Owoce posypać kilkoma łyżkami cukru( nie rozgniatać owoców) wyłożyć na przestudzony placek.
Białka ubić z resztą cukru, wylać na owoce i zapiec ponownie w piekarniku do zrumienienia. Ciasto podajemy jeszcze ciepłe z lodami waniliowymi.