Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, słodki deserek do dobrej kawki.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 495
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16746
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 426
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 495
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16746
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 426
Składniki
Wykonanie: Z podanych składników zagnieść ciasto, następnie włożyć do lodówki na pół godziny.
Ciasto wyłożyć do karbowanej formy, podciągnąć brzegi i podpiec w temperaturze 250 stopni.
Owoce posypać kilkoma łyżkami cukru( nie rozgniatać owoców) wyłożyć na przestudzony placek.
Białka ubić z resztą cukru, wylać na owoce i zapiec ponownie w piekarniku do zrumienienia. Ciasto podajemy jeszcze ciepłe z lodami waniliowymi.