Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczną i szybką roladę.
Ciasto Haneczka jest wykwintne jak napoleonka. Wygląda na pracochłonne, ale j...
Odsłon: 1076
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17768
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 1958
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 5899
Ciasto Haneczka jest wykwintne jak napoleonka. Wygląda na pracochłonne, ale j...
Odsłon: 1076
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17768
Przepis przywiozłam od rodziny z Borysławic. Pączki z tego przepisu są wyjątk...
Odsłon: 1958
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 5899
Składniki
Wykonanie: Galaretki ugotować oddzielnie kolorami według opisu na opakowaniu i odstawić do ostygnięcia. Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać żółtka, utrzeć i połączyć delikatnie z mąką i proszkiem do pieczenia. Następnie przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać łyżką. Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni około 15 minut. Ciasto wyjąć delikatnie, położyć na ściereczkę i razem z papierem do pieczenia zwinąć w rulon do ostygnięcia. W między czasie śmietanę wymieszać z cukrem, żelatyną rozpuszczoną w odrobinie wody. Dodać pokrojone galaretki, wymieszać z kilkoma kroplami aromatu. Przygotowaną galaretkę nałożyć na zimną roladę, zwinąć ponownie i odstawić do lodówki do schłodzenia. Posypać cukrem pudrem i podawać (kroić w grube kromki).