Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczną i szybką roladę.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8358
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1217
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 651
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8358
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1217
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10085
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 651
Składniki
Wykonanie: Galaretki ugotować oddzielnie kolorami według opisu na opakowaniu i odstawić do ostygnięcia. Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać żółtka, utrzeć i połączyć delikatnie z mąką i proszkiem do pieczenia. Następnie przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać łyżką. Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni około 15 minut. Ciasto wyjąć delikatnie, położyć na ściereczkę i razem z papierem do pieczenia zwinąć w rulon do ostygnięcia. W między czasie śmietanę wymieszać z cukrem, żelatyną rozpuszczoną w odrobinie wody. Dodać pokrojone galaretki, wymieszać z kilkoma kroplami aromatu. Przygotowaną galaretkę nałożyć na zimną roladę, zwinąć ponownie i odstawić do lodówki do schłodzenia. Posypać cukrem pudrem i podawać (kroić w grube kromki).