Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny Włoski deser. przepis troszkę inny niż wszystkie ponieważ bez dodawanie surowych żółtak.
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 67
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 499
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 104
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 67
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 499
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 104
Składniki
Serek mascarpone rozdrabniamy w misce robotem kuchennym, do serka dodajemy cukier puder. W drugiej misce ubijamy śmietanę. Ubitą śmietanę powoli dodajemy do serka i wszystko razem mieszamy żyłką tak żeby masa nie straciła puszystości, gdy się wszystko połączy dodajemy alkohol, nadal mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Biszkopty zanużamy w zaparzonej mocnej kawie ( musimy to robić bardzo szybko żeby biszkopty się nie rozleciały)
w niedużym pojemniku (np. taki po 1l lodach) układamy najpierw biszkopty na to dajemy masę tak żeby zakryła biszkopty, no to sypiemy kakao a potem jeszcze jedna warstwa biszkoptów i znowu masa. Na samej górze masę posypujemy kakaem. Deser wkładamy do lodówki na minimum 2godziny