Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny Włoski deser. przepis troszkę inny niż wszystkie ponieważ bez dodawanie surowych żółtak.
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 391
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9721
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6114
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 391
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9721
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6114
Składniki
Serek mascarpone rozdrabniamy w misce robotem kuchennym, do serka dodajemy cukier puder. W drugiej misce ubijamy śmietanę. Ubitą śmietanę powoli dodajemy do serka i wszystko razem mieszamy żyłką tak żeby masa nie straciła puszystości, gdy się wszystko połączy dodajemy alkohol, nadal mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Biszkopty zanużamy w zaparzonej mocnej kawie ( musimy to robić bardzo szybko żeby biszkopty się nie rozleciały)
w niedużym pojemniku (np. taki po 1l lodach) układamy najpierw biszkopty na to dajemy masę tak żeby zakryła biszkopty, no to sypiemy kakao a potem jeszcze jedna warstwa biszkoptów i znowu masa. Na samej górze masę posypujemy kakaem. Deser wkładamy do lodówki na minimum 2godziny