Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 233
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 143
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28020
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 233
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 143
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 28020
Składniki
Żółtka utrzyj z cukrem do białości. Dodaj serek i dokładnie wymieszaj. Białka ubij na sztywno i dodaj je do serka wymieszanego z żółtkami. Biszkopty nasącz delikatnie w rumie. Część biszkoptów wyłóż na dno naczynia, przykryj je jedną partią puszystego serka, następnie ułóż kolejną warstwę biszkoptów i powtórz wszystko do czasu, aż skończą Ci się składniki. Przed podaniem deser schłódź w lodówce przez 3 godziny. Przed podaniem obsyp wierzch tiramisu kakao.
Sugestie: Deser przechowuj w lodówce. Nie musisz nasączać biszkoptów w alkoholu, jeżeli nie chcesz.