Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 870
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15241
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1869
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 870
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 421
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15241
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1869
Składniki
W 2-ch szklankach ciepłej wody przygotuj kawę z alkoholem (właściwie ilość wg preferencji); zostawiamy do ostygnięcia
Z żółtek robimy kogel-mogel (dodając połowę cukru), dodajemy serek mascarpone, mieszamy delikatnie łyżką, można potem zmiksować. Z białek ubijamy pianę (dodając resztę cukru); następnie dodajemy pianę do kogla-mogla z serkiem i mieszamy delikatnie.
Biszkopty układamy w naczyniu, nasączamy je (ja je nasączałam wkładając po całym biszkopcie na sekundę do kawie z alkoholem, ale ni epolecam bo cały deser wyszedł zbyt "ciapowaty"; na nasączone biszkopty kładziemy warstwę kremu, opruszamy go przez sitko kakao, i znów biszkopty. Zależy od naczynia ile wyjdzie warstw w każdym razie 2 napewno. Na samej górze pozostawiamy krem opruszony kakao i wstawiamy na jakieś 5 godz do lodówki. Smaczego!