Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13295
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2613
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3763
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4782
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13295
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2613
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3763
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4782
Składniki
W 2-ch szklankach ciepłej wody przygotuj kawę z alkoholem (właściwie ilość wg preferencji); zostawiamy do ostygnięcia
Z żółtek robimy kogel-mogel (dodając połowę cukru), dodajemy serek mascarpone, mieszamy delikatnie łyżką, można potem zmiksować. Z białek ubijamy pianę (dodając resztę cukru); następnie dodajemy pianę do kogla-mogla z serkiem i mieszamy delikatnie.
Biszkopty układamy w naczyniu, nasączamy je (ja je nasączałam wkładając po całym biszkopcie na sekundę do kawie z alkoholem, ale ni epolecam bo cały deser wyszedł zbyt "ciapowaty"; na nasączone biszkopty kładziemy warstwę kremu, opruszamy go przez sitko kakao, i znów biszkopty. Zależy od naczynia ile wyjdzie warstw w każdym razie 2 napewno. Na samej górze pozostawiamy krem opruszony kakao i wstawiamy na jakieś 5 godz do lodówki. Smaczego!