Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 105
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9930
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5222
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 49
Dziś do pracy.
Odsłon: 685
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 105
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9930
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5222
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 49
Dziś do pracy.
Odsłon: 685
Składniki
Przygotowanie biszkoptu: Do ubitych białek dodaj cukier dalej ubijając piane. Po wymieszaniu żółtek z proszkiem do pieczenia i octem dodaj kolejno do ubitych białek. Dodaj mąkę i delikatnie wymieszaj. Wylej ciasto na foremkę wyłożoną papierem i piec w temperaturze 170 stopni przez około 40 minut.
Do schłodzonej i ubitej śmietany dodaj cukier puder i stopniowo serek mascarpone nadal ubijając.
Przekrój poziomo upieczony biszkopt. Obie połówki nasącz kawą rozpuszczoną w wodzie i adwokacie. 2/3 przygotowanej masy wykładamy na dolną część biszkopta. Kolejno masę przykrywamy górną częścią biszkopta i smarujemy pozostałą częścią masy.
Wierzch posypujemy kawą lub startą gorzką czekoladą.