Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3539
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1170
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1071
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 177
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3539
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1170
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1071
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 177
Składniki
Przygotowanie biszkoptu: Do ubitych białek dodaj cukier dalej ubijając piane. Po wymieszaniu żółtek z proszkiem do pieczenia i octem dodaj kolejno do ubitych białek. Dodaj mąkę i delikatnie wymieszaj. Wylej ciasto na foremkę wyłożoną papierem i piec w temperaturze 170 stopni przez około 40 minut.
Do schłodzonej i ubitej śmietany dodaj cukier puder i stopniowo serek mascarpone nadal ubijając.
Przekrój poziomo upieczony biszkopt. Obie połówki nasącz kawą rozpuszczoną w wodzie i adwokacie. 2/3 przygotowanej masy wykładamy na dolną część biszkopta. Kolejno masę przykrywamy górną częścią biszkopta i smarujemy pozostałą częścią masy.
Wierzch posypujemy kawą lub startą gorzką czekoladą.