Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6529
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1240105
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2314
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 366
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 56
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6529
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1240105
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2314
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 366
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 56
Składniki
Przygotowanie biszkoptu: Do ubitych białek dodaj cukier dalej ubijając piane. Po wymieszaniu żółtek z proszkiem do pieczenia i octem dodaj kolejno do ubitych białek. Dodaj mąkę i delikatnie wymieszaj. Wylej ciasto na foremkę wyłożoną papierem i piec w temperaturze 170 stopni przez około 40 minut.
Do schłodzonej i ubitej śmietany dodaj cukier puder i stopniowo serek mascarpone nadal ubijając.
Przekrój poziomo upieczony biszkopt. Obie połówki nasącz kawą rozpuszczoną w wodzie i adwokacie. 2/3 przygotowanej masy wykładamy na dolną część biszkopta. Kolejno masę przykrywamy górną częścią biszkopta i smarujemy pozostałą częścią masy.
Wierzch posypujemy kawą lub startą gorzką czekoladą.