Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
najlepsze tiramisu jakie do tej pory jadlam, bajecznie proste, a efekt...
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8252
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1192
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10011
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4587
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 620
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8252
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1192
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10011
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4587
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 620
Składniki
zaparzyc kawe i dodac likier
żółtka zmiksować z cukrem na puszysta mase, dodac serek mascarpone i zmiksowac wszystko razem
ubić śmietanę ze śmietan fixem, połączyć z masą śmietankowo serową i delikatnie wymieszać
maczać biszkopty w kawie z likierem i ukladać w naczyniu, na to wyłożyć połowę masy posypać delikatnie kakao. Drugą warstwę nasączonych biszkoptów układać w drugą stronę, przykryć warstwą kremu
wstawić do lodówki na noc. Przed podaniem posypać kakao
tiramisu robię w prostokątnym szklanym naczyniu o wymiarach 25 x 18. Podwójna ilość składników wystarcza na dużą blachę sernikową. W przypadku robienia tiramisu w blaszce, użyć papieru do pieczenia. tylko prawdziwy serek mascarpone gwarantuje smak tego deseru, Żadne inne "zamienniki" nie dają takiego efektu smakowego". Biszkopty bardzo chłoną kawę, wiec nie namaczać ich długo, bo tiramisu będzie bardziej mokre, co nie umniejsza jego walorów smakowych :-)