Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 213
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 955
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666475
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 213
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 955
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 508
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666475
Składniki
żółtka utrzeć z cukrem 9 dodać serek mascarpone i nadal ucierać
ubić śmietanę, dodać do żółtek, cukru i serka
brandy dodać do kawy rozpuszczonej w ½ szklanki wody
zanurzyć przez chwilę herbatniki lub biszkopty następnie ułożyć je na dnie szklanek
przykryć kremem ze śmietany, żółtek, cukru i mascarpone
rozpuścić czekoladę i polać nią pierwszą warstwę
ponownie przykryć kremem ze śmietany, żółtek, cukru, mascarpone polać czekoladą
umieścić w lodówce na ok. 5 godzin
przed podaniem oprószyć kakao