Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciut odmienna wersja popularnego i pysznego deserku.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5430
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 936
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11871
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5089
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1377
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5430
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 936
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11871
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5089
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1377
Składniki
Biszkopty moczymy przez ułamek sekundy w kawie i układamy na dnie i po bokach w 2 miseczkach
Serek mieszamy z cukrem waniliowym i kładziemy po jednej warstwie na biszkopty
Układamy kolejna warstwę kawowych biszkoptów, następnie polewamy je delikatnie syropem
Kładziemy kolejną warstwę serka, wygładzając jego powierzchnię
Posypujemy wierzch kakao
Odstawiamy na trochę, by wszystko się "przegryzło" - u mnie była to godzinka.